fbpx

Kale mannen

E

Waarom wordt een man kaal?

E

Hoe verloopt de haaruitval bij mannen?

E

Wat kunnen mannen doen tegen haaruitval?

Waarom wordt een man kaal?

Als uw haarlijn terugtrekt of uw kruin dunner wordt, vraagt u zich misschien af waarom mannen kaal worden. Stress, roken, medicijnen en slechte voeding kunnen bijvoorbeeld oorzaken van haarverlies zijn. De overgrote meerderheid van de mannen die kaal worden, is dit vanwege een erfelijke aandoening die bekend staat als Alopecia Androgenetica. 95% van het haarverlies bij mannen wordt veroorzaakt door de androgenetische alopecia.

De erfelijke kaalheid bij mannen wordt veroorzaakt door genetische gevoeligheid voor een bijproduct van testosteron, namelijk dihydrotestosteron (DHT). Haarzakjes die gevoelig zijn voor het DHT hormoon hebben de neiging na verloop van tijd te krimpen. Naarmate de aangetaste haarzakjes kleiner worden, wordt de levensduur van elk haar korter. Uiteindelijk stoppen de aangetaste follikels met het produceren van haar, of in ieder geval het type haar dat u gewend bent

Hoe verloopt het kaal worden bij mannen?

Kaal worden kan mannen van alle leeftijden treffen en het kan zelfs beginnen voor je twintigste. Het verliezen van haren gaat vaak in een van de veel voorkomende patronen. Er zijn veel verschillende classificatieschalen die worden gebruikt door onderzoekers en chirurgen voor het kaal worden bij mannen. Echter is de Norwood-schaal de meting die het meest wordt gebruikt door haartransplantatie specialisten bij het bespreken van mannelijke kaalheid. Het biedt een referentiepunt om de omvang van kaalheid te diagnosticeren, behandelingsopties te bespreken en de effectiviteit van de behandeling te meten.

De Norwood-schaal heeft zeven fasen. Elke fase meet de mate en het patroon van haaruitval.

 • Fase 1 Geen significant haarverlies of teruggang van de haarlijn.
 • Fase 2 Er is een lichte teruggang van de haarlijn rond de slapen.
 • Fase 3 De eerste tekenen van kaalheid bij mannen worden zichtbaar. Er is een diepere teruggang bij beide slapen zichtbaar en de haarlijn lijkt op een M-, U- of V-vorm. De plekken zijn volledig kaal of dun behaard.
 • Fase 3 vertex de haarlijn is hetzelfde als bij fase 3, maar er is ook haarverlies op de bovenkant van de hoofdhuid, ook wel kruin/vertex genoemd.
 • Fase 4 De teruggang van de haarlijn is erger dan in fase 3 en er is dun of geen haar op de kruin. De twee delen van haaruitval worden gescheiden door een haarband die aansluit op het haar dat zich aan de zijkanten van de hoofdhuid bevindt.
 • Fase 5 De twee delen van haaruitval zijn groter dan in fase 4. De delen zijn nog steeds gescheiden, maar de haarband ertussen is smaller en dunner.
 • Fase 6 De kalende gebieden bij de slapen sluiten aan op het kalende gebied bij de kruin. De haarband over de bovenkant van het hoofd is weg of dun.
 • Fase 7 Het meest gevorderde stadium van haarverlies bij mannen, hierbij is een haarband die langs de zijkanten van het hoofd gaat over.
stadia haarverlies proces mannen Noorwood Schaal kaal vertex alopecia androgenetica hormoon dihydroxy-testosteron DHT stress Norwood Scale kale kruin inhammen

  Wat kunnen kale mannen doen tegen haaruitval?

  Haaruitvalbehandelingen zijn het meest succesvol als ze vroeg gestart worden. Het is makkelijker om haarverlies te vertragen dan om nieuwe haargroei te stimuleren. Zodra een man aanzienlijk kaal is opgetreden, is een haartransplantatie wellicht de beste optie. U kunt het volgende proberen om het haar gezond te houden en haarverlies door andere oorzaken te voorkomen:

  • Stoppen met roken, onderzoek suggereert dat roken kan worden geassocieerd met haaruitval.
  • Beheer stress
  • Eet voeding wat rijk is aan eiwitten, ijzer en vitamines
  • Wissel van medicatie als u denkt dat uw medicatie haaruitval veroorzaakt, overleg dan natuurlijk wel met uw arts over andere opties die mogelijk beter voor u werken.

  Verder is het voor het voorkomen van verdere haaruitval bij het eerste teken van uitdunning mogelijk om hier Finasteride of Rogaine te gebruiken. Finasteride en Rogaine zijn twee bekende medicijnen die verder haarverlies bij androgenetische alopecia kunnen voorkomen. Alleen zodra u stopt met het gebruik van  deze medicijnen, treedt het haarverlies weer op. Verder zitten er natuurlijk altijd bijwerkingen aan de medicatie, lees de bijwerkingen op apotheek.nl.

  Ook kan Micro Haar Pigmentatie, ook wel MHP genoemd een goede oplossing zijn. MHP is een innovatieve behandelingstechniek tegen kaalheid. Met behulp van een speciale tatoeage techniek worden er stoppels op de hoofdhuid getatoeëerd. Micro haar pigmentatie maakt bijvoorbeeld littekens onzichtbaar of vult kale plekken of verminderde dichtheid op.

  Om bijvoorbeeld uw inhammen op te vullen kunt u een haartransplantatie overwegen. Bij een haartransplantatie worden de haren uit uw achterhoofd verplaatst naar het gewenste gebied.  Wilt u meer weten hoe een haartransplantatie werkt? Lees dan onze pagina: “Alles over haartransplantaties”.

  Uw intake bij Simson’s hair

  Om uw haartransplantatie specialist uit te kiezen is het gewoon belangrijk dat u hier een goed gevoel aan overhoudt. Als u kijkt bij alle haartransplantatie aanbieders, is er geen enkele die een intake bij u in uw vertrouwde omgeving aanbiedt. Bij Simson’s hair komt de haartransplantatie specialist gewoon naar u toe. Tijdens de intake krijgt u alle informatie over het proces en uw haartransplantatie resultaat. Ook kunt u al uw mogelijke vragen stellen. U ontvangt tevens onze brochure: “Alles over haartransplantaties”. Wilt u een intake met één van onze specialisten? Maak online een afspraak, bel ons of vul onze onderstaande quick scan in en wij nemen graag vrijblijvend contact met u op.

  Haartransplantatie bij bekende Nederlanders

  Een haartransplantatie wordt steeds gangbaarder, u bent niet de enige die dit overweegt. Er zijn bijvoorbeeld diverse BN’ers die een haartransplantatie hebben ondergaan en hier openhartig over spreken. Wij zijn blij dat dit gebeurt, op deze manier wordt de taboe op het kaal worden bij mannen vermindert. Omdat de bekende Nederlanders regelmatig op tv te zien zijn, is het resultaat ook voor iedereen zichtbaar.

  De haartransplantatie van Gerard Joling
  Neem als voorbeeld de haartransplantatie van Gerard Joling. De zanger heeft meerdere haartransplantaties ondergaan. Zijn eerste haartransplantatie was uitgevoerd met behulp van de FUT techniek. Dit is een verouderde haartransplantatie methodiek waarbij een strip uit het achterhoofd wordt gesneden. Vervolgens worden de haren van deze strip in het gewenste gebied geplaatst. Gerard Joling heeft uit deze behandelmethodiek een litteken aan overgehouden. Na deze haartransplantatie was hij nog niet tevreden met het resultaat en heeft hij gekozen voor meerdere haartransplantaties. Nu geeft Gerard Joling aan erg tevreden te zijn met zijn resultaat.

  De haartransplantatie van Wesley Sneijder
  Wesley Sneijder is een groot voetbal idool voor vele. Vaak wordt bij de zoektocht naar een haartransplantatie kliniek gezocht op de haartransplantatie van Wesley Sneijder. Er zijn verschillende voetballers die een haartransplantatie hebben ondergaan. Sommige kiezen ervoor hun haren lang te laten groeien, nu zij hun haren weer terug hebben. Wesley kiest ervoor om het haar kort te houden, wat hem natuurlijk ook niet misstaat.

  Nog vele andere volgden
  Buiten Gerard Joling en Wesley Sneijder zijn er nog diverse bekende Nederlanders die haarimplantaten hebben laten plaatsen. Op internet lees je veel verhalen over de haartransplantatie van Raymond van Barneveld, Nesim Najih, Arie Boomsma, Lange Frans en Frans Bauer.


  Review
  5-sterren

  Review van Twan

  Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…

  Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Simson’s hair en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Simson’s Hair werd gemaakt.

  Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug. 

  Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren. 

  De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

  MAak een afspraak!

  +31 (76) 785 7874

  Onze calculatietool

  bereken de kosten online

  Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

  Start nu

  N

  kosten op maat

  U ontvangt een prijsopgave op maat.

  N

  direct antwoord

  U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

  N

  Bent u geschikt?

  Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

  N

  GRatis brochure

  U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

  Waarom een haartransplantatie bij simson's hair?

  U ontvangt een haartransplantatie in Turkije met Nederlandse standaarden.

  GEdiplomeerd

  Wij werken uitsluitend met een gediplomeerde arts.

  Eerlijk advies

  U krijgt een eerlijk advies.

  +9 jaar ervaring

  Wij werken met een team met ruim 9 jaar ervaring.

  haargroei

  Wij kijken naar uw toekomstige haargroei.

  Kennismaking

  U kunt vooraf kennis maken met uw behandelend arts.

  Garantiecertificaat

  U ontvangt een certificaat met levenslange groeigarantie.

  één aanspreekpunt

  Bij ons heeft u één aanspreekpunt, u weet altijd bij wie u terecht kunt

  Vaste prijs

  Vaste prijs, onafhankelijk van de hoeveelheid grafts.

  Makkelijk betalen

  Via een bankoverschrijving betalen in plaats van contant in Turkije.

  ISO-gecertificeerd

  Aangesloten bij diverse keurmerken.