wat moet u weten over een haartransplantatie?

Een introductie op haartransplantaties

introductie

Lees op deze pagina waarom u kaal wordt, wat het verschil is tussen het donorgebied en het ontvangstgebied, hoe een haartransplantatie wordt uitgevoerd, hoeveel haar er nodig is en of u geschikt bent voor een haartransplantatie.

Waarom word ik kaal?

Het verliezen van haren is een natuurlijk proces, een mens verliest namelijk iedere dag tussen de vijftig en honderd haren. Echter komen hier normaal gesproken ook nieuwe haren bij. Hierdoor is er geen sprake van kaal worden. Als je last hebt van overmatig haaruitval kunnen hierdoor kale plekken ontstaan.

Er zijn verschillende oorzaken van overmatig haaruitval. Het kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van stress. Haaruitval kan ook een gevolg zijn van een genetisch proces, alopecia androgenetica genaamd.

De kaalheid bij alopecia androgenetica wordt veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon dihydroxy-testosteron (DHT). DHT hecht zich aan de haarzakjes wat er vervolgens voor zorgt dat de haarzakjes krimpen, hierdoor wordt de groeifase korter. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat er geen nieuwe haren meer groeien.

Hoe verloopt het haarverliesproces bij mannen?

Er zijn verschillende stadia in kaalheid. Met behulp van de Norwood schaal wordt de mate van genetische kaalheid bij mannen uitgedrukt. Het haarverlies bij mannen verloopt volgens bepaalde patronen. Sommigen verliezen hun haren eerst op hun vertex (kruin) waartegen anderen het haar allereerst bij hun slapen verliezen. In de afbeelding zijn de verschillende fases van haarverlies te zien.

Via de afbeelding is het eenvoudig om een beeld te vormen bij het haarverlies. Wat opvalt is dat de haargroei op het achterhoofd en zijkant blijvend is. Dit is dan ook het gedeelte wat gebruikt wordt voor de haartransplantatie. Deze haren zijn namelijk niet erfelijk belast op kaalheid.

Hoe verloopt het haarverliesproces bij vrouwen?

Alopecia androgenetica bij vrouwen is ook de meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen. De oorzaken voor haarverlies bij vrouwen kunnen hetzelfde zijn als haarverlies bij mannen, echter is er vaak onderzoek nodig om de juiste oorzaak van haarverlies vast te stellen voordat een haartransplantatie bij vrouwen wordt overwogen. Het patroon van haarverlies bij vrouwen kan als volgt worden ingedeeld. 

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie in Turkije bij Simson’s hair is een permanente oplossing voor haarverlies. Het helpt je om weer controle te nemen over je uiterlijk, er jonger uit te zien en een boost te geven aan je zelfvertrouwen en levensstijl. Met de haartransplantatie is er een oplossing om uitgevallen haar weer permanent te herstellen.
Bij een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes, die niet vatbaar zijn voor haaruitval, uit de achterkant van je hoofd verplaatst naar het gebied waar de kaalheid optreed. Deze haarzakjes gaan na verloop van tijd nieuwe haren produceren, waardoor de kale plekken verdwijnen.

Een haartransplantatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Vanwege de plaatselijke verdoving en doordat de haartransplantatie wordt uitgevoerd door een professioneel team is een haartransplantatie voor de patiënt niet ingrijpend.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes – ook wel grafts genoemd – uit de haarkrans achterop het hoofd naar het behandelgebied verplaatst. Dat kan de hoofdhuid zijn, maar ook de wenkbrauwen. Omdat de haren die in de haarkrans groeien immuun zijn tegen haaruitval, blijven ze ook op hun nieuwe plaats levenslang haar produceren. De haarzakjes kunnen op verschillende manieren worden verplaatst. Welke manier voor u het meest geschikt is, bepaalt u samen met uw arts. Lees hier meer over de verschillende technieken voor haartransplantatie.

Hoeveel haar is er beschikbaar voor een haartransplantatie?

In het donorgebied groeien per vierkante centimeter ongeveer 75-80 grafts. Een mens heeft in totaal zo’n 14.000-15.000 grafts in het donorgebied beschikbaar. Het is echter belangrijk dat er niet te veel haren geoogst worden om kaalheid op het donorgebied te voorkomen. 

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Simson’s hair geeft u altijd een eerlijk advies, het is ook mogelijk dat u te horen krijgt dat u niet geschikt bent voor een haartransplantatie. Er zijn hiervoor verschillende redenen mogelijk. Tijdelijke haaruitval wordt bijvoorbeeld niet met een haartransplantatie behandeld, het is belangrijk dat de directe oorzaak onderzocht- en verholpen wordt. Ook kan het zijn dat uw donorgebied niet voldoende is voor het gewenste resultaat.

Als u bijvoorbeeld bekend bent met hart- en vaatziekten, diabetes of hematologische aandoeningen wordt dit beoordeeld door uw behandelend arts, het is hierbij mogelijk dat u niet geschikt bent voor een haartransplantatie.

Bent u benieuwd of u geschikt bent voor een haartransplantatie? Vraag een consult aan met een van onze adviseurs en u ontvangt een eerlijk, persoonlijk en vrijblijvend advies.


Review
5-sterren

VoorNa

Review van Twan

Een haartransplantatie.. lang over nagedacht en getwijfeld…  

Uiteindelijk contact gehad met de adviseur van Simson’s hair en een adviesgesprek was snel gepland. Het gehele proces werd door een terzake kundige consultant duidelijk beschreven en toegelicht met foto’s en filmpjes. Als er nog twijfel bestond werd die weggenomen. Een zeer concurrerende offerte volgde en de keuze voor Simson’s Hair werd gemaakt.

Het gehele traject werd prima georganiseerd en verzorgd, van het afhalen op en terugbrengen naar de luchthaven tot de begeleiding van het uitstekende hotel naar de kliniek en terug. 

Het medisch team onder leiding van Dr. Taner Karahan is zeer kundig. Men stelt je direct na binnenkomst op je gemak en geeft nog eens een zeer duidelijke uitleg van wat er allemaal staat te gebeuren. De verdoving werd zo goed als pijnloos gegeven en ook tijdens en na de behandeling heb ik nauwelijks pijn ervaren. 

De dag van nacontrole verloopt ook soepel en tenslotte wordt een eerste haarwassing verzorgd. En het resultaat…..Geweldig!!!

MAak een afspraak!

+31 (76) 785 7874

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

Er bestaan diverse behandelmethodieken om haarverlies en kaalheid te behandelen. U kunt hierbij kiezen tussen chirurgische- en niet chirurgische behandelingen. De eerste categorie beslaan alle haartransplantaties. Niet chirurgische behandelingen hebben vooral ten doel om dunner wordend haar te behandelen. 

Weet u al welk gebied u zou willen laten behandelen? Kies dan uit één van de onderstaande opties. 

Haartransplantatie

Kaalheidsproblemen met betrekking tot uw hoofdhuid. Wij bieden u twee moderne chirurgische behandelingen: FUE en DHI. Ook niet chirurgische behandelingen zoals PRP kunnen worden ingezet om haaruitval te verminderen.

Baardtransplantatie

Problematiek betreffende snor en/of baardhaar. Met behulp van een gezichtshaartransplantatie kunnen gebieden met littekens of een verminderde baard- of snorgroei behandeld worden.  

wenkbrauwen

Problematiek omtrent het gebied van de wenkbrauwen. Wenkbrauwrestauraties worden uitgevoerd als correctie van een afwijkende vorm, het reduceren van kale plekken en dunner wordende wenkbrauwen. 

neem contact op

Stel hieronder een vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. U kunt ook direct een telefonische intake inboeken via het online boekingssysteem!

6 + 3 =

+31 (76) 785 7874

Modelleur 27 | Kaatsheuvel

info@simsonshair.nl

Hulp nodig? Chat met ons