Haartransplantatie kosten

E

Wat kost een haartransplantatie?

E

WElke 5 factoren spelen hierbij een rol?

E

Waarom gaan mensen naar turkije voor een haartransplantatie?

Wat kost een haartransplantatie?

Alopecia Androgenetica (erfelijke kaalheid) komt veel voor. Het is zo gewoon dat het verantwoordelijk is voor meer dan 95% van het haarverlies bij mannen. Velen van hen hebben geprobeerd het te beheren door herstellende shampoos, kruidenremedies, preventieve crèmes en bijvoorbeeld sprays te gebruiken. Sommige interventies werken tot op zekere hoogte; maar in veel gevallen biedt geen enkele een blijvende oplossing. Dit is waar een haartransplantaties een oplossing kan bieden. Maar wat zijn de kosten voor een haartransplantatie? En waar hangen deze kosten van af?

De kosten voor een haartransplantatie zijn zeer variabel en kunnen in Nederland oplopen tot maar liefst €16.100,-. De meeste verzekeringsmaatschappijen beschouwen een haartransplantatie als cosmetische ingreep en worden daarom doorgaans niet vergoed. De kosten van een haartransplantatie zijn over het algemeen afhankelijk van de volgende vijf factoren.

1. Waar u woont
De kosten van levensonderhoud in het gebied waar u een haartransplantatie wilt ondergaan heeft invloed op de totale kosten van uw haartransplantatie. Ook heeft het gebied te maken met de kosten die de chirurg voor een dergelijke behandeling in rekening brengt. Verder op deze pagina ziet u een overzicht van de kosten van een haartransplantatie in diverse landen.

2. Het type behandeling waar u voor kiest
Er zijn verschillende soorten haartransplantatie technieken. De meest voorkomende op dit moment zijn Follicular Unit Extraction (FUE) en Direct Hair Implantation (DHI). Sommige klinieken maken nog gebruik van de FUTtechniek. Bij deze techniek houdt u een zichtbaar litteken over, dit heeft natuurlijk niet de voorkeur.

Gemiddelde kosten per land

Gebaseerd op 2000 grafts en FUE-techniek.
N

Turkije, € 2.000,-

N

Hongarije, € 3.200,-

N

Polen, € 3.500,-

N

Mexico, € 4.025,-

N

Maleisie, € 4.470,-

N

Thailand, € 4.650,-

N

UK, € 6.050,-

N

Australië, € 13.500,-

N

VS € 14.300,-

3. De vaardigheid van uw chirurg
Dit is een veel voorkomende correlatie: als uw chirurg als een van de beste wordt beschouwd, kunnen ze meer in rekening brengen. Tegelijkertijd betekent hogere tarieven niet altijd superieure vaardigheid, doe dus zorgvuldig onderzoek

4. Hoeveel haar er verplaatst gaat worden
Veel aanbieders hanteren de kosten per te verplaatsen grafts. Heeft u maar een klein gebied wat u opgevuld wilt hebben, kost dit aanzienlijk minder dan wanneer het haar over de gehele hoofdhuid opgevuld dient te worden.

5. Reiskosten
Dit is niet iets wat de arts direct aan u in rekening brengt, maar het is nog steeds een kostenpost die u zou kunnen overwegen. Als u kiest voor bijvoorbeeld een haartransplantatie in Turkije, let dan op of hier uw reis, verblijf en transportkosten zijn inbegrepen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Waarom een haartransplantatie in turkije?

De gemiddelde prijs van een haartransplantatie in de Verenigde Staten is ruim €14.000,-, terwijl de gemiddelde prijs in Turkije €2.000,- is. De grote discrepantie van land tot land is een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen hun haartransplantatie in het buitenland te laten doen. In de meeste gevallen kunt u een haartransplantatie ondergaan, genieten van een vakantie en toch duizenden euro’s besparen.

Voor veel mensen is een haartransplantatie in hun thuisland gewoon niet betaalbaar, en met de vooruitgang in technologie in andere landen, zijn haartransplantaties zowel toegankelijker als betaalbaarder geworden. In het verleden werden degenen die een haartransplantatie in het buitenland overwogen, tegengehouden vanwege het gebrek aan informatie over de prijzen en de klinieken in het buitenland. Hoewel de prijs in veel buitenlandse klinieken veel lager is, betekent dit niet dat de kwaliteit van de service van een lager niveau is.

Onze calculatietool

bereken de kosten online

Bent u benieuwd wat uw haartransplantatie kost? Met behulp van onze quick scan berekent u dit gratis en snel. 

Start nu

N

kosten op maat

U ontvangt een prijsopgave op maat.

N

direct antwoord

U ontvangt direct een mail, bekijk hiervoor ook even uw spam box.

N

Bent u geschikt?

Aan de hand van uw antwoorden ontvangt u uw mate van geschiktheid.

N

GRatis brochure

U ontvangt gratis onze brochure: “Alles over haartransplantaties”.

Waarom een haartransplantatie bij simson's hair?

U ontvangt een haartransplantatie in Turkije met Nederlandse standaarden.

GEdiplomeerd

Wij werken uitsluitend met een gediplomeerde arts.

Eerlijk advies

U krijgt een eerlijk advies.

+9 jaar ervaring

Wij werken met een team met ruim 9 jaar ervaring.

haargroei

Wij kijken naar uw toekomstige haargroei.

Kennismaking

U kunt vooraf kennis maken met uw behandelend arts.

Garantiecertificaat

U ontvangt een certificaat met levenslange groeigarantie.

één aanspreekpunt

Bij ons heeft u één aanspreekpunt, u weet altijd bij wie u terecht kunt

Vaste prijs

Vaste prijs, onafhankelijk van de hoeveelheid grafts.

Makkelijk betalen

Via een bankoverschrijving betalen in plaats van contant in Turkije.

ISO-gecertificeerd

Aangesloten bij diverse keurmerken.

veelgestelde vragen

Wat betaal ik extra wanneer er toch meer haartjes getransplanteerd worden dan vooraf verwacht?

Simson’s hair werkt met totaalpakketten. Deze pakketten zijn niet afhankelijk van de hoeveelheid te transplanteren grafts (haarzakjes). U komt dus nooit in Turkije voor financiele verrassingen te staan. Middels onze test komt u erachter wat uw haartransplantatie zou gaan kosten. 

wat is fue en hoe werkt het?

FUE is een haartransplantatie methodiek waarbij haarzakjes met behulp van een kleine holle boortje worden geoogst uit het donorgebied. Er worden vervolgens kanaaltjes in het ontvangstgebied gemaakt, waarna de haartjes met behulp van een speciaal ontworpen pincet in het ontvangstgebied geplaatst kunnen worden. 

Wat is het verschil tussen de FUT- en FUE-techniek?

Het grote voordeel van de FUE-techniek ten opzichte van de verouderde FUT-techniek heeft te maken met het litteken. Bij de FUT-techniek wordt er namelijk een strip uit uw hoofdhuid verwijderd waardoor u er een litteken op uw donorgebied aan overhoudt. Bij de FUE-techniek is dit gelukkig niet het geval, hierdoor heeft Simson’s hair ervoor gekozen de FUT-techniek niet meer aan te bieden.

Wat zijn de nadelen van FUE?

Doordat er kanaaltjes worden gemaakt kan er een minder hoge dichtheid worden gerealiseerd ten opzichte van de DHI-methodiek. Verder is het herstelproces langer en wordt uw hoofdhuid geschoren te worden.

Worden de kosten voor een haartransplantatie vergoed door mijn zorgverzekering? 

De meeste haartransplantatie behandelingen worden doorgaans niet vergoed door uw zorgverzekeing.

Wanneer uw haartransplantatie behandeling als noodzakelijk gezien wordt, kan het mogelijk zijn dat uw verzekering de transplantatie kosten (deels) vergoed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haaruitval door ziekte of medicatie. 

U kunt voor meer informatie altijd contact opnemen met uw eigen ziektekostenverzekeraar.

Kan ik mijn haartransplantatie in termijnen betalen?

Wij hanteren altijd drie betalingstermijnen. Na akkoord met de offerte hanteren wij een eerste betaling van 20% binnen twee weken. Vervolgens is de tweede betaling 6 weken voor vertrek, deze betaling omvat 40% van het totaal. De derde en laatste betaling is 2 weken voor vertrek, dit betreft de overige 40%. Alle betalingen verlopen via een bankoverschrijving, wanneer gewenst mag er ook cash betaald worden. 

Wat is het verschil tussen FUE en DHI?

Bij de DHI-methodiek wordt er gebruik gemaakt van implantatiepennen (Choi pennen). De graft wordt op dezelfde wijze geoogst echter wordt bij de plaatsing de graft direct in de hoofdhuid getransplanteerd.

Wat zijn de voordelen van FUE?

De behandeling is minder tijdrovend dan DHI, hierdoor kunnen er meer grafts geïmplanteerd worden en is de behandeling goedkoper.

Hulp nodig? Chat met ons