fbpx

FUE-behandeling

De meest populaire en toegepaste behandelmethodiek is FUE.

Hoe werkt FUE?

FUE staat voor Follicular Unit Extraction en is een haartransplantatie methodiek waarbij haarzakjes met behulp van een klein hol boortje worden geoogst uit het donorgebied. Er worden vervolgens kanaaltjes in het ontvangstgebied gemaakt, waarna de haartjes met behulp van een speciaal ontworpen pincet in het ontvangstgebied geplaatst kunnen worden.

Voor de behandeling staan de wensen van u centraal, verder houdt de arts natuurlijk rekening met uw toekomstige haargroeiproces, nationaliteit en etniciteit.

Een haartransplantatie door middel van FUE leidt tot optisch mooie en natuurlijke resultaten. Belangrijke voordelen zijn dat er geen littekenvorming op het achterhoofd ontstaat, er geen hechtingen worden geplaatst en er in dezelfde behandeltijd meer grafts verplaatst kunnen worden dan bij de verouderde methodieken.

Werkwijze FUE

Incisies grafts

Tijdens de eerste stap worden kleine incisies gemaakt rondom de haarzakjes.

Extractie grafts

Bij stap 2 worden haarzakjes verzameld uit het donorgebied.

bewaren grafts

Vervolgens worden de grafts in een speciale vloeistof geplaatst waardoor de grafts beter overleven.

Kanalen maken

Hierna worden kleine kanaaltjes gemaakt in het ontvangstgebied.

implanteren grafts

Tenslotte worden de verzamelde grafts geïmplanteerd.

De voordelen van FUE

Meer grafts in een sessie

In vergelijking met DHI kunnen er tijdens een sessie meer grafts worden geïmplanteerd.

Kortere behandeltijd

De arts is in staat om in een kortere tijd, meer grafts te implanteren in vergelijking met DHI. 

Zeer voordelig tarief

Een behandeling door middel van FUE is goedkoper dan DHI.

Geen hechtingen in het donorgebied

Er ontstaat geen littekenvorming op het achterhoofd. Dit in tegenstelling tot de verouderde transplantatiemethode FUT.

werkwijze

Simson’s hair biedt u volledig inzicht in het proces omtrent de behandelmethode en al de te nemen stappen. Voor meer informatie over onze werkwijze, neem contact met ons op of klik op de onderstaande knop. 

veelgestelde vragen

wat is fue en hoe werkt het?

FUE is een haartransplantatie methodiek waarbij haarzakjes met behulp van een kleine holle boortje worden geoogst uit het donorgebied. Er worden vervolgens kanaaltjes in het ontvangstgebied gemaakt, waarna de haartjes met behulp van een speciaal ontworpen pincet in het ontvangstgebied geplaatst kunnen worden. 

Wat is het verschil tussen de FUT- en FUE-techniek?

Het grote voordeel van de FUE-techniek ten opzichte van de verouderde FUT-techniek heeft te maken met het litteken. Bij de FUT-techniek wordt er namelijk een strip uit uw hoofdhuid verwijderd waardoor u er een litteken op uw donorgebied aan overhoudt. Bij de FUE-techniek is dit gelukkig niet het geval, hierdoor heeft Simson’s hair ervoor gekozen de FUT-techniek niet meer aan te bieden.

Wat is het verschil met DHI?

Bij de DHI-methodiek wordt er gebruik gemaakt van implantatiepennen (Choi pennen). De graft wordt op dezelfde wijze geoogst echter wordt bij de plaatsing de graft direct in de hoofdhuid getransplanteerd.

Wat zijn de voordelen van FUE?

De behandeling is minder tijdrovend dan DHI, hierdoor kunnen er meer grafts geïmplanteerd worden en is de behandeling goedkoper.

Wat zijn de nadelen van FUE?

Doordat er kanaaltjes worden gemaakt kan er een minder hoge dichtheid worden gerealiseerd ten opzichte van de DHI-methodiek. Verder is het herstelproces langer en wordt uw hoofdhuid geschoren te worden.

neem contact op

Stel hieronder een vraag en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. U kunt ook direct een telefonische intake inboeken via het online boekingssysteem!

14 + 5 =

+31 (76) 785 7874

Modelleur 27 | Kaatsheuvel

info@simsonshair.nl

Hulp nodig? Chat met ons